Hozzávalók:
8 dkg zsír
5 dkg vöröshagyma
10 dkg finomliszt
1 kg kelkáposzta
15 dkg petrezselyemgyökér
15 dkg sárgarépa
30 dkg enyhén csípős kolbász
3 liter víz
kevés só
petrezselyem zöldje
5 g fokhagyma
5 g törött bors
5 g majoránna
Elkészítés:
Vöröshagymát felaprítjuk, zsírban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sárgarépát, gyökeret és a vastag csíkokra vágott kelkáposztát.
Ízesítjük, majd kevés vízzel fedővel lefedve félig puhára pároljuk. Felengedjük, kevés főzés után zsemleszínű rántással besűrítjük.
A kolbászt karikára vágva lepirítjuk, hozzáadjuk a leveshez, majd készre főzzük.