Hozzávalók:
8 közepes csiperkegomba
8 szelet szalonna
2 közepes fej vöröshagyma
1-1 zöld és piros kaliforniai paprika
4 evőkanál mascarpone
só ízlés szerint
őrölt fekete bors ízlés szerint
2 teáskanál Worcester szósz
Elkészítés:
Megmossuk a gombákat, óvatosan kitörjük a szárukat. A szárakat ne dobjuk ki, hanem vágjuk apróra.
A hagymákat megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, a szalonnát is felvagdaljuk, illetve a színes paprikákat is hasonló méretűre vágjuk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és pirítsuk üvegesre a hagymát, bacont és az apróra vágott gombaszárakat, majd a pritaminpaprikákat.
Tegyük egy edénybe a hagymás keveréket, és adjuk hozzá a mascarponét, sót, borsot és worcester szószt. Keverjük jól össze, majd töltsük meg vele a gombákat.
A töltött gombafejeket 20-25 perc alatt készre sütjük.