Hozzávalók:
60 dkg sertés rövidkaraj
50 dkg makaróni
10 dkg császárszalonna
10 dkg gépsonka
10 dkg csiperkegomba
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 ek sűrített vagy passzírozott paradicsom
20 dkg trappista sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
Elkészítés:
Megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, lepirítjuk a szeletelt gombával, paradicsompürével, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.
Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük.
Közben bő forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, de nem mossuk le, hanem összekeverjük a ragunkkal.
A sertéskarajból szeleteket vágunk, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk, de úgy, hogy a zsemlemorzsához hozzákeverjük a sajt felét.
Bő olajban kisütjük, lecsöpögtetjük a fölösleges olajtól.
A paradicsompürés makaróni társaságában tálaljuk, a maradék reszelt sajttal megszórva.