Hozzávalók:
50 dkg kocka alakú háztartási keksz
85 dkg tejföl
1 üveg meggylekvár
20 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor
0,5 l tej
1 puncs puding
3 ek kristálycukor
Elkészítés:
A krémhez a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük.
A tepsit kirakjuk a kocka keksszel, amit a tejfölös krémünknek a felével egyenletesen megkenünk.
Ezután betakarjuk egy újabb sor keksszel, majd lekenjük az egy üveg meggylekvárral, ami ismét egy sor keksz követ, amire a tejfölös krémünk másik felét is rásimítjuk. Ezt keksz sorral zárjuk. Berakjuk a hűtőbe fél órára pihenni, hogy a kekszek megszívják magukat.
Közben elkészítjük a pudingot. A tejet elkeverjük a kristálycukorral, a pudingporral, és sűrűre főzzük. Még melegen a tészta tetejére, szépen elsimítva rákenjük.
Visszatesszük a hűtőbe egy éjszakára, másnap tetszés szerint szeletelve tálaljuk.