Hozzávalók:
A csokis tésztához:
10 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
5 dkg fehér liszt
15 dkg étcsokoládé
2,5 dkg holland kakaópor
5 dkg vaj
1 tk sütőpor
10 dkg cukor
2 tojás
1 dl tej
1 ek olaj
Joghurtos-meggyes krémhez:
50 dkg magozott meggy
2 ek cukor
1 kk fahéj
1 ek étkezési keményítő
25 dkg mascarpone
25 dkg görög joghurt
1 csomag zselatinfix
Elkészítés:
A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyesével a tojásokat. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd miután felolvadt elkeverjük benne az olajat és a tejet, majd hozzáöntjük a vajas keverékhez.
A liszteket kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport, ezután ezt az egészet hozzáadjuk a nedves alapanyaghoz. Kivajazott tepsibe egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőbe 30-35 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a meggyet felfőzzük a cukorral és a fahéjjal. Miután felforrt rotyogtatjuk még egy pár percig, ezután kiveszünk a levéből pár kanállal, elkeverjük benne a keményítőt és ezzel besűrítjük. Félretesszük kihűlni. A mascarponé és a joghurt hozzáadásával vagy márványosra, vagy sima egyszínűre keverhetjük.
Ha márványosat szeretnénk, akkor a zselatinfixet a kikevert joghurt-mascarpone alaphoz adjuk, ha meg egyszínűre, akkor mehet a legvégén. A kihűlt tésztára kenjük egyenletesen és hűtőbe tesszük tálalásig. Legalább 3-4 órával hamarabb legyen már kész.