Hozzávalók:
3 szál sárgarépa
15 dkg tofu
10 dkg szárított fafülgomba
10 dkg bambuszrügy
erős paprika
szójaszósz
keményítő
2 tojás
só
bors
ecet
Elkészítés:
A szárított fafülgombát 10-15 percre beáztatjuk. A répát és a bambuszt csíkokra, a tofut és a gombát apró kockákra vágjuk. Felengedjük kb. 2 l vízzel, és lassú elkezdjük főzni. Ízlés szerint adunk hozzá erős paprikát, ízesítjük szójaszósszal, sóval, pici borssal és ecettel.
2 evőkanál keményítőt pici vízben csomómentesre keverünk, és ha felforrt, gyors keverés mellett a levesbe öntjük.
Amíg újra felforr, 2 felvert tojást a levesbe öntünk, és lassú, hosszú mozdulatokkal elkeverjük.
Ha szükséges, kóstolás után még újra ízesítjük, majd forrón tálaljuk.