Hozzávalók:
1 nagy csülök
0,5 kg savanyú káposzta
1,5 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
zsír
só, bors
babérlevél
pirospaprika
Elkészítés:
A csülköt beborsozzuk, sózzuk, használhatunk sertés hús fűszersót i hozzá, igaz, akkor már csak óvatosan a sózással. Sütőbe tesszük 180 fokra, lefedve, és addig süssük, amíg megpuhul a hús, majd a fóliát vegyük le róla, és locsoljuk meg az alá folyt zsírral, és addig hagyjuk a sütőben, míg szép piros lesz.
Pucoljuk meg a krumplit, főzzük meg sós vízben, majd törjük át.
Közben vágjuk föl a vöröshagymát apróra, és pirítsuk meg, amit hozzáadunk a krumplihoz. Sózzuk, borsozzuk.
A savanyú káposztát, ha túl savanyúnak érezzük, akkor vízben picit áztassuk és csavarjuk ki. Ha nem, akkor egy nagyobb lábasban hevítsünk zsiradékot, amelyen megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, és tegyünk hozzá 4-5 babérlevelet, melytől nagyon pikáns káposztát kapunk. Mikor már majdnem megpuhult, tegyünk bele egy kis pirospaprikát, melytől szép színt kap.
Tálaláskor halmozzuk egymás mellé a krumplit, a káposztát, és a csülköt szeletelve.