Hozzávalók:

1 nagy csülök

0,5 kg savanyú káposzta

1,5 kg burgonya

1 fej vöröshagyma

zsír

só, bors

babérlevél

pirospaprika

Elkészítés:

A csülköt beborsozzuk, sózzuk, használhatunk sertés hús fűszersót i hozzá, igaz, akkor már csak óvatosan a sózással. Sütőbe tesszük 180 fokra, lefedve, és addig süssük, amíg megpuhul a hús, majd a fóliát vegyük le róla, és locsoljuk meg az alá folyt zsírral, és addig hagyjuk a sütőben, míg szép piros lesz.

Pucoljuk meg a krumplit, főzzük meg sós vízben, majd törjük át.

Közben vágjuk föl a vöröshagymát apróra, és pirítsuk meg, amit hozzáadunk a krumplihoz. Sózzuk, borsozzuk.

A savanyú káposztát, ha túl savanyúnak érezzük, akkor vízben picit áztassuk és csavarjuk ki. Ha nem, akkor egy nagyobb lábasban hevítsünk zsiradékot, amelyen megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, és tegyünk hozzá 4-5 babérlevelet, melytől nagyon pikáns káposztát kapunk. Mikor már majdnem megpuhult, tegyünk bele egy kis pirospaprikát, melytől szép színt kap.

Tálaláskor halmozzuk egymás mellé a krumplit, a káposztát, és a csülköt szeletelve.