Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csülök székely módra

Hozzávalók:

1 nagy csülök

0,5 kg savanyú káposzta

1,5 kg burgonya

1 fej vöröshagyma

zsír

só, bors

babérlevél

pirospaprika

Elkészítés:

A csülköt beborsozzuk, sózzuk, használhatunk sertés hús fűszersót i hozzá, igaz, akkor már csak óvatosan a sózással. Sütőbe tesszük 180 fokra, lefedve, és addig süssük, amíg megpuhul a hús, majd a fóliát vegyük le róla, és locsoljuk meg az alá folyt zsírral, és addig hagyjuk a sütőben, míg szép piros lesz.

Pucoljuk meg a krumplit, főzzük meg sós vízben, majd törjük át.

Közben vágjuk föl a vöröshagymát apróra, és pirítsuk meg, amit hozzáadunk a krumplihoz. Sózzuk, borsozzuk.

A savanyú káposztát, ha túl savanyúnak érezzük, akkor vízben picit áztassuk és csavarjuk ki. Ha nem, akkor egy nagyobb lábasban hevítsünk zsiradékot, amelyen megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, és tegyünk hozzá 4-5 babérlevelet, melytől nagyon pikáns káposztát kapunk. Mikor már majdnem megpuhult, tegyünk bele egy kis pirospaprikát, melytől szép színt kap.

Tálaláskor halmozzuk egymás mellé a krumplit, a káposztát, és a csülköt szeletelve.