Hozzávalók:

12,5 dkg finomliszt

7 dkg vaj

2 dkg porcukor

1 ek hideg víz

A mákos töltelékhez:

50 dkg krémsajt

18 dkg darált mák

10 dkg kristálycukor

3 dkg vaj megolvasztva

2,5 dkg keményítő

3 ek tejföl

2 tojás

1 citrom resztelt héja

A morzsához:

10 dkg finomliszt

8 dkg kristálycukor

7 dkg vaj

Elkészítés:

Az alap hozzávalóit összedolgozzuk, a tortaforma aljába simítjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt elősütjük.

Egy nagy tálba összekeverjük a mákos töltelék hozzávalóit, és a morzsához valókat is összemorzsoljuk.

A mákos tölteléket az elősütött lapra öntjük, arra mehet a morzsa, majd 175 fokon 55-60 percig sütjük.

A sajttortánkat szeletelés előtt teljesen kihűtjük a hűtőben, majd tálaláskor megszórjuk porcukorral.