Hozzávalók:

A fűszeres paradicsomszószhoz:

2 ek olívaolaj

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

0,5 ek sűrített paradicsom

1 dl száraz vörösbor

3 dl passzírozott paradicsom

ízlés szerint só

ízlés szerint bors

ízlés szerint bazsalikom

ízlés szerint majoránna

ízlés szerint szerecsendió

A ricottás töltelékhez:

1 ek olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

15 dkg spenót

25 dkg ricotta

50 g parmezán sajt

ízlés szerint só

ízlés szerint bors

ízlés szerint szerecsendió

1 tojás

Az összeállításhoz:

15 dkg óriás kagylótészta

2,5 dkg parmezán sajt

3 szál petrezselyem

Elkészítés:

A fűszeres paradicsomszószhoz egy kis lábasban olívaolajat hevítünk, és üvegesre pároljuk a felaprított hagymát.

Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a sűrített paradicsomot, és 1-2 percig pirítjuk.

Felöntjük 1 dl száraz vörösborral, néhány percig főzzük, hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot és fűszereket.

Alaposan elkeverjük, majd alacsony lángon 15-20 percig főzzük, közben elkészítjük a ricottás tölteléket.

A ricottás töltelékhez egy nagyobb méretű serpenyőben kevés olívaolajat melegítünk, majd megfuttatjuk rajta a szeletekre vágott fokhagymát.

Hozzáadjuk a bébispenótot, 3-5 perc alatt megfonnyasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről.

Egy tálban simára keverjük a ricottát a reszelt parmezánnal, a fokhagymás spenóttal, fűszerekkel és egy tojással.

Az összeállításhoz az óriás kagylótésztát lobogó, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.

A tepsibe öntjük a fűszeres paradicsomszószt, majd egy kiskanál segítségével megtöltjük a tésztákat a ricottás keverékkel.

A paradicsomos alapra helyezzük a töltött tésztákat, majd lefedve 20 percig sütjük, majd fedő nélkül további 10 percig.

Kevés parmezánnal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.