Hozzávalók:
70 dkg darált sertéshús
15 dkg zsemlemorzsa
2-2,5 dl tejszínnel
1 nagyobb vöröshagyma
1 fakanálnyi vaj
2 tojás
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál petrezselyem
1 kávéskanál rózsabors összetörve
só
12 szelet bacon
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, vajon megdinszteljük. Amíg nagyjából kihűl, addig összekeverjük a húst a többi hozzávalóval és fűszerezzük. Végezetül belekeverjük a hagymát.
Egy őzgerincformát baconszeletekkel kibélelünk. Ebbe simítjuk bele a tölteléket, majd a 190 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük.
Ezután egy sütőpapíros tepsire borítjuk a formából, és a szalonnacsíkokat hagyjuk egy kicsit lepirulni. Szeletelve tálaljuk!