Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Baconbe göngyölt májpástétom

Hozzávalók:

70 dkg darált sertéshús

15 dkg zsemlemorzsa

2-2,5 dl tejszínnel

1 nagyobb vöröshagyma

1 fakanálnyi vaj

2 tojás

1 kávéskanál kakukkfű

1 kávéskanál petrezselyem

1 kávéskanál rózsabors összetörve

12 szelet bacon

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, vajon megdinszteljük. Amíg nagyjából kihűl, addig összekeverjük a húst a többi hozzávalóval és fűszerezzük. Végezetül belekeverjük a hagymát.

Egy őzgerincformát baconszeletekkel kibélelünk. Ebbe simítjuk bele a tölteléket, majd a 190 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük.

Ezután egy sütőpapíros tepsire borítjuk a formából, és a szalonnacsíkokat hagyjuk egy kicsit lepirulni. Szeletelve tálaljuk!