Hozzávalók:

70 dkg darált sertéshús

15 dkg zsemlemorzsa

2-2,5 dl tejszínnel

1 nagyobb vöröshagyma

1 fakanálnyi vaj

2 tojás

1 kávéskanál kakukkfű

1 kávéskanál petrezselyem

1 kávéskanál rózsabors összetörve

12 szelet bacon

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, vajon megdinszteljük. Amíg nagyjából kihűl, addig összekeverjük a húst a többi hozzávalóval és fűszerezzük. Végezetül belekeverjük a hagymát.

Egy őzgerincformát baconszeletekkel kibélelünk. Ebbe simítjuk bele a tölteléket, majd a 190 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük.

Ezután egy sütőpapíros tepsire borítjuk a formából, és a szalonnacsíkokat hagyjuk egy kicsit lepirulni. Szeletelve tálaljuk!