Hozzávalók:
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
bors
30 dkg lazacfilé
3 dl tejszín
2 ek zöldfűszer
0,5 citrom
40 dkg spagetti
Elkészítés:
Olívaolajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk. Mikor már majdnem kész, hozzátesszük a zúzott fokhagymát.
A lazacot kisebb kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, meglocsoljuk a citrom levével, majd fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, majd a zöldfűszert, krumplinyomóval vagy villával összetörjük az egészet, majd kis lángon 5 percet főzzük.
A tésztát közben sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a tejszínes lazacraguval összeforgatva tálaljuk.