Hozzávalók:
A húshoz:
1/2 kg csirkemell
ízlés szerint sültcsirke fűszerkeverék
A salátához:
2 alma
15 dkg füstölt trappista
1 nagyobb krumpli
Az öntethez:
3 dl tejföl
3 dl majonéz
1 ek mustár
ízlés szerint bors
Elkészítés:
A húst megmossuk, megszórjuk a sültcsirke fűszerkeverékkel. Sütőzacskóban, 160 fokon 1 óra alatt készre sütjük a sütőben.
Ha kész, kicsit hagyjuk kihűlni, majd kis kockákra vágjuk.
A krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk és felkockázzuk.
Az almákat szintén megmossuk, a csirkéhez és a krumplihoz hasonló méretűre vágjuk.
A füstölt sajtot is kockázzuk.
Az öntet hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, és amikor az összes alapanyag kihűlt, jól összeforgatjuk. Azonnal tálalható!