Hozzávalók:

A húshoz:

1/2 kg csirkemell

ízlés szerint sültcsirke fűszerkeverék

A salátához:

2 alma

15 dkg füstölt trappista

1 nagyobb krumpli

Az öntethez:

3 dl tejföl

3 dl majonéz

1 ek mustár

ízlés szerint bors

Elkészítés:

A húst megmossuk, megszórjuk a sültcsirke fűszerkeverékkel. Sütőzacskóban, 160 fokon 1 óra alatt készre sütjük a sütőben.

Ha kész, kicsit hagyjuk kihűlni, majd kis kockákra vágjuk.

A krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk és felkockázzuk.

Az almákat szintén megmossuk, a csirkéhez és a krumplihoz hasonló méretűre vágjuk.

A füstölt sajtot is kockázzuk.

Az öntet hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, és amikor az összes alapanyag kihűlt, jól összeforgatjuk. Azonnal tálalható!