Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg finomliszt + a szóráshoz

1 tojássárgája

12 dkg vaj + a sütőformához

1 csipet só

A töltelékhez:

1/4 csokor kakukkfű

20 dkg sajt

4 tojás

1,3 dl főzőtejszín

1 csipet só

1 csipet őrölt színes bors

1 csipet őrölt szerecsendió

15 dkg zöldspárga

Elkészítés:

Összekeverjük a tészta hozzávalóit 4 evőkanál vízzel, és tésztát gyúrunk belőle, majd egy kb. 32 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Egy 28 cm átmérőjű kivajazott sütőformába tesszük. Megszurkáljuk villával, majd előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

A spárgákat megtisztítjuk, enyhén sós vízben kicsit megfőzzük, majd feldaraboljuk.

A kakukkfűről letépkedjük a leveleket, és felaprítjuk. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a lereszelt sajtot, a spárgát, a tejszínt és a kakukkfüvet. Megsózzuk, megborsozzuk, és a szerecsendióval ízesítjük.

A tölteléket az elősütött tésztára simítjuk és további 20 perc alatt 200 fokon készre sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.