Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg darált háztartási keksz

5 evőkanál kakaópor

3 evőkanál baracklekvár

1 evőkanál rum

5 dkg vaj

5 evőkanál porcukor

kb. 3 dl tej

A krémhez:

3 dl tej

3 evőkanál liszt

1 teáskanál vaníliakivonat

5 evőkanál porcukor

5 dkg vaj

15 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé

1 kávéskanál olaj

Elkészítés:

A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajjal eldolgozott vaníliát, a cukrot a maradék kókuszt.

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. Három részre osztjuk és porcukorral megszórt deszkán 20*30 cm-es lapokat nyújtunk belőle. Az első lapot a tepsibe helyezzük, erre kenjük a krém felét, rátesszük a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedjük.

Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal és rákenjük a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.