A tésztához:
6 egész tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 mokkáskanál szalalkáli
A töltelékhez:
3 dl habtejszín
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
cukor ízlés szerint
15 dkg friss málna
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, majd gépi habverővel habosra verjük. Ezután a fehérjét kemény habbá verjük. A cukros tojáshoz adjuk a szalakálit, beleszitáljuk a lisztet, és lazán összedolgozzuk, majd a kemény fehérjét pedig óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük.
Egy zsírpapírral kibélelt nagy tepsibe öntjük, és 170 fokon készre sütjük.
Közben krémhez a pudinghoz a tejben a cukorral együtt megfőzzük, majd míg hűl, a habot felverjük keményre. Amikor kész, a kettőt összekeverjük. A málnaszemek felét óvatosan beleforgatjuk. Ezután a kész piskótára kenjük, feltekerjük, és porcukorral megszórva a friss málnával tálaljuk.