A tésztához:

6 egész tojás

6 evőkanál cukor

6 evőkanál liszt

1 mokkáskanál szalalkáli

A töltelékhez:

3 dl habtejszín

1 csomag vaníliás pudingpor

3 dl tej

cukor ízlés szerint

15 dkg friss málna

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, majd gépi habverővel habosra verjük. Ezután a fehérjét kemény habbá verjük. A cukros tojáshoz adjuk a szalakálit, beleszitáljuk a lisztet, és lazán összedolgozzuk, majd a kemény fehérjét pedig óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük.

Egy zsírpapírral kibélelt nagy tepsibe öntjük, és 170 fokon készre sütjük.

Közben krémhez a pudinghoz a tejben a cukorral együtt megfőzzük, majd míg hűl, a habot felverjük keményre. Amikor kész, a kettőt összekeverjük. A málnaszemek felét óvatosan beleforgatjuk. Ezután a kész piskótára kenjük, feltekerjük, és porcukorral megszórva a friss málnával tálaljuk.