Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Francia krémes almatorta

Hozzávalók:

7,5 dkg puha vaj

10 + 5 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

egy csipet só

2+2 tojás

10 dkg liszt

5 dkg étkezési keményítő

1 teáskanál sütőpor

2-3 savanykás alma meghámozva, fél centis cikkekre vágva

1,5 dl tejföl

porcukor a tetejére

Elkészítés:

Egy tortaformát kivajazunk-lisztezünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az almát előkészítjük.

A vajat 10 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzáadunk 2 egész tojást, azzal is keverjük, majd fokozatosan a lisztet-sütőport-keményítőt is hozzádolgozzuk. A tortafoma aljára öntjük. Jó sűrű massza, óvatosan eligazgatjuk.

Rátesszük szép sorban az almacikkeket is, kicsit bele is nyomhatjuk a tésztába, és 35 percre 180 fokos sütőbe toljuk.

A maradék cukrot és vaníliás cukrot meg a 2 egész tojást kézi habverővel a tejfölhöz keverjük.

Ha eltelt a 35 perc, kivesszük a süteményt, és óvatosan a tetejére öntjük a tejfölös masszát. Ha nem vagyunk elég óvatosak, vagy előbb kerül rá a massza, akkor kicsit össze is keveredhet a tésztával, de az sem baj! Így olyan, mintha tölteléke lenne a tejföl, az íz ugyanaz, és semmivel nem mutat rosszabbul.

Újabb 25-30 percig sütjük ugyanezen a hőfokon. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenütt átsült-e!