Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg finomliszt
10 dkg cukor
20 dkg zsír
1 tojás
1 kis doboz tejföl
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
1,2 kg meggy
3 tasak vanília ízű főző pudingpor
cukor ízlés szerint
őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítés:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Kevés vízzel és ízlés szerinti cukorral feltesszük főni.
Amikor szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport. Hozzáadjuk a fahéjat is. Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Hűtőbe tesszük legalább fél órára, majd két részre osztjuk, és 2 cipót formázunk. Egyenként 24×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Kinyújtjuk az első lapot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ráborítjuk a meggyes masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Utána kinyújtjuk a második lapot, és ráhelyezzük a töltelékre.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen. Még melegen megszórjuk porcukorral.