Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg finomliszt

10 dkg cukor

20 dkg zsír

1 tojás

1 kis doboz tejföl

1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

1,2 kg meggy

3 tasak vanília ízű főző pudingpor

cukor ízlés szerint

őrölt fahéj ízlés szerint

Elkészítés:

A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Kevés vízzel és ízlés szerinti cukorral feltesszük főni.

Amikor szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport. Hozzáadjuk a fahéjat is. Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Hűtőbe tesszük legalább fél órára, majd két részre osztjuk, és 2 cipót formázunk. Egyenként 24×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.

Kinyújtjuk az első lapot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ráborítjuk a meggyes masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Utána kinyújtjuk a második lapot, és ráhelyezzük a töltelékre.

200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen. Még melegen megszórjuk porcukorral.