Hozzávalók:
1 piros kaliforniai paprika
1 teáskanál olívaolaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 csipet só
2 csipet tört fekete bors
40 ml főzőtejszín
20 dkg tészta
Elkészítés:
A sült paprikát egy serpenyőbe rakjuk, átkenjük olívaolajjal, és sütőben (175 fok, kb. 30-35 perc) vagy egy serpenyőben megsütjük. Időközben forgassuk, hogy minden oldala szépen megsüljön. Pár percre alufóliába bugyoláljuk, ettől könnyebben leszedhető a külső héja.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a meghámozott, sült kaliforniai paprikát, pár percig sütjük még, majd bitmixerrel leturmixoljuk, a pürét pedig visszaöntjük a serpenyőbe.
A sült paprikapüréhez adjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és pár percig még főzzük.
Hozzákeverjük az időközben kifőzött tésztát.
Friss petrezselyemzölddel, vagy akár bazsalikommal tálaljuk.