Hozzávalók:

1 piros kaliforniai paprika

1 teáskanál olívaolaj

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 csipet só

2 csipet tört fekete bors

40 ml főzőtejszín

20 dkg tészta

Elkészítés:

A sült paprikát egy serpenyőbe rakjuk, átkenjük olívaolajjal, és sütőben (175 fok, kb. 30-35 perc) vagy egy serpenyőben megsütjük. Időközben forgassuk, hogy minden oldala szépen megsüljön. Pár percre alufóliába bugyoláljuk, ettől könnyebben leszedhető a külső héja.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.

Hozzáadjuk a meghámozott, sült kaliforniai paprikát, pár percig sütjük még, majd bitmixerrel leturmixoljuk, a pürét pedig visszaöntjük a serpenyőbe.

A sült paprikapüréhez adjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és pár percig még főzzük.

Hozzákeverjük az időközben kifőzött tésztát.

Friss petrezselyemzölddel, vagy akár bazsalikommal tálaljuk.