Hozzávalók:

2,5 dl joghurt

1 ek garam masala

1 tk cayenne bors

1 tk fekete bors

2 ek gyömbér

2 gerezd fokhagyma

40 dkg csirkemell filé

só ízlés szerint

A szószhoz:

2 ek vaj

2 ek olívaolaj

1 nagy fej vöröshagyma

1 chili

2 gerezd fokhagyma

1 ek gyömbér

30 dkg paradicsom

1 ek sűrített paradicsom

1 ek garam masala

1 teáskanál fűszerpaprika

só ízlés szerint

2,5 dl víz

1 dl habtejszín

koriander ízlés szerint

Elkészítés:

A joghurthoz hozzáadjuk az összes fűszert, és csomómentesre keverjük. Ha ezzel megvagyunk, beletesszük a felcsíkozott csirkemellfilét, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük pácolódni.

A pácolási idő leteltével a csirkemellcsíkokat egy hurkapálcára feltűzzük, úgy, hogy minden darabot kétszer szúrunk át, egyszer az első harmadában, egyszer a harmadikban.

A hurkapálcikára tűzdelt csirkenyársakat egy mélyebb tepsi peremeire fektetjük keresztben, hogy a sütés közben távozó húslé ne a sütőbe csepegjen.

220 fokos sütőben 15 percet grillezzük, félidőnél megfordítva a nyársakat. Ha elkészültek, hagyjuk pihenni egy kicsit, majd húzzuk le a húsdarabokat a hurkapálcikákról.

A szószhoz a finomra aprított vöröshagymát megdinszteljük a vaj és az olívaolaj keverékén. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit, a gyömbért, illetve a fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg pirulni kezd.

Ekkor hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott paradicsomot és a sűrített paradicsomot, majd a garam masalát, a fűszerpaprikát és a sót. Pár percet így főzzük, hogy összeérjenek az ízek.

Felöntjük a vízzel, és alacsony lángon 20 percet főzzük. Akkor jó, ha besűrűsödött, és a paradicsomokat szépen szét tudjuk nyomogatni a fakanállal.

Ekkor hozzáadjuk a habtejszínt, majd a sült csirkemelldarabokat is. Összekeverjük az egészet, és 2-3 percet még így főzzük.

Tálaláskor megszórjuk egy nagy adag friss korianderrel.