Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Joghurtos sárgarépa krémleves

Hozzávalók:

1 gerezd fokhagyma

olívaolaj

1 fej vöröshagyma

60-80 dkg sárgarépa

kb. 1 liter leszűrt csirkehús- vagy zöldségleves

1 teáskanál őrölt római kömény

bors

3 dl natúr joghurt

5 dkg aprított kesudió a tálaláshoz

Elkészítés:

A megtisztított, majd felaprított vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megpirítjuk. Beledobjuk a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, és 3-5 perc alatt megkaramellizáljuk. Vigyázunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, ha barnulna, azonnal vegyük le a tűzről.

Felengedjük a csirkelevessel, megfűszerezzük a római köménnyel, majd sózzuk, enyhén borsozzuk. Felforraljuk, és addig főzzük, amik a répa megpuhul.

Levesszük a tűzről, botmixerrel összepürésítjük. Találás előtt összekeverjük a joghurttal (ha túl sűrű, vízzel hígíthatjuk), sózzuk, tányérokba szedjük. Megszórjuk az előzőleg száraz serpenyőben megpirított durvára tört kesudióval.