Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
60-80 dkg sárgarépa
kb. 1 liter leszűrt csirkehús- vagy zöldségleves
1 teáskanál őrölt római kömény
só
bors
3 dl natúr joghurt
5 dkg aprított kesudió a tálaláshoz
Elkészítés:
A megtisztított, majd felaprított vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megpirítjuk. Beledobjuk a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, és 3-5 perc alatt megkaramellizáljuk. Vigyázunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, ha barnulna, azonnal vegyük le a tűzről.
Felengedjük a csirkelevessel, megfűszerezzük a római köménnyel, majd sózzuk, enyhén borsozzuk. Felforraljuk, és addig főzzük, amik a répa megpuhul.
Levesszük a tűzről, botmixerrel összepürésítjük. Találás előtt összekeverjük a joghurttal (ha túl sűrű, vízzel hígíthatjuk), sózzuk, tányérokba szedjük. Megszórjuk az előzőleg száraz serpenyőben megpirított durvára tört kesudióval.