Hozzávalók:

1 gerezd fokhagyma

olívaolaj

1 fej vöröshagyma

60-80 dkg sárgarépa

kb. 1 liter leszűrt csirkehús- vagy zöldségleves

1 teáskanál őrölt római kömény

bors

3 dl natúr joghurt

5 dkg aprított kesudió a tálaláshoz

Elkészítés:

A megtisztított, majd felaprított vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megpirítjuk. Beledobjuk a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, és 3-5 perc alatt megkaramellizáljuk. Vigyázunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, ha barnulna, azonnal vegyük le a tűzről.

Felengedjük a csirkelevessel, megfűszerezzük a római köménnyel, majd sózzuk, enyhén borsozzuk. Felforraljuk, és addig főzzük, amik a répa megpuhul.

Levesszük a tűzről, botmixerrel összepürésítjük. Találás előtt összekeverjük a joghurttal (ha túl sűrű, vízzel hígíthatjuk), sózzuk, tányérokba szedjük. Megszórjuk az előzőleg száraz serpenyőben megpirított durvára tört kesudióval.