Hozzávalók:

30 dkg kukoricaliszt

15 dkg főtt burgonya (nyersen, meghámozva és apróra vágva)

1 egész tojás

2 dkg élesztő

1 teáskanál gluténmentes keményítő

csapott kávéskanál szódabikarbóna

2 dl langyos víz

1 evőkanál olívaolaj

3 dkg édesköménymag

Elkészítés:

Először megfőzzük a burgonyát, ha kész, leöntjük róla a főzővizet, péppé törjük és megsózzuk.

Hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük.

Egy dl langyos vízben, egy kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, ezt is hozzáöntjük a burgonyához, majd egy kanál olívaolajjal jól elkeverjük, ezután kerül hozzá a többi, száraz összetevő. Előbb fakanállal keverjük el, majd kézzel, a langyos vízzel lágy tésztát készítünk belőle.

Ezt követően egy sütőpapírral bélelt formába (lehet kerek, kocka tortaforma, esetleg serpenyő) egyengetjük, és két órán át, meleg helyen kelesztjük.

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és ha megkelt a tésztánk, 40 percig sütjük.

Ez idő alatt megpirítjuk az édeskömény magját.

40 perc után kivesszük a kenyeret, gyorsan megkenjük vízzel, megszórjuk a magokkal és további tíz percre visszatoljuk a sütőbe. Ha valaki szereti a roppanós magokat a kenyérben, akkor a tésztába is lehet keverni kelesztés előtt.

Ha kész, kivesszük a formából, és amikor teljesen kihűlt, szeletelhetjük.