Hozzávalók:

A tésztához:

38 dkg finomliszt

8 dkg porcukor

8 dkg mangalica zsír

10 g szalalkáli

1 tojás

1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

1 csomag vaníliás cukor

1 dl tej

3 dkg margarin (a sütőlap bekenéséhez)

A krémhez:

5 dl tej

5 dkg finomliszt

5 dkg cukor

20 dkg vaj

20 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A szalagárét a tejben feloldjuk.

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az összes tésztához valóval, a szalagárés tejjel jól összegyúrjuk. Jól nyújtható, puha tésztát kapunk, ha szükséges, még pici tejet adhatunk hozzá.

A tésztát 4 cipóba osztjuk, és egyenként vékony, kb. 30 x 22 cm-es lapokká nyújtjuk.

A sütőt előmelegítjük, és a sütőlapot, vagy ha az nincs a tepsi hátulját, vékonyan bemargarinozzuk. A kinyújtott tésztát a nyújtófára lazán felcsavarjuk, és arról könnyen ráteríthetjük a sütőlapra. 200 fokon kb. 8 perc alatt rózsaszínre sütjük. A kisült lapot tálcára csúsztatjuk, és jöhet a következő.

Amikor a lapok kisültek, megfőzzük a krémalapot. A lisztet és a kristálycukrot simára keverjük a tejjel, és állandó kevergetés mellett főzzük, míg sűrű nem lesz. Ez kb. 15 percet vesz igénybe. Amikor megfőtt, kihűtjük, közben néha megkeverjük. A puha vajat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a krémalap teljesen kihűlt, összedolgozzuk a cukorral kikevert vajjal.

Megtöltjük a lapokat, arányosan háromfelé osztva a krémet.

A süteményt csak másnap szeleteljük, addig hűtőben tartjuk. Fogyasztás előtt 1-2 órával jó, ha kivesszük a hűtőből.