Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

A desszertek és torták

Ha tortasütés mellett dönt az ember, akkor azzal számolni kell, hogy nem fog egy óra alatt elkészülni vele. Van, ami nagyon aprólékos munkát igényel, más esetben pedig egyszerűen arról van szó, hogy pihentetni kell, hogy összeálljon, netán megdermedjen. A sárgabarackos túrótorta az utóbbihoz tartozik, ugyanis az összeállítása nem túl bonyolult, azonban a fázisok között mindig szünetet kell tartani, hogy tovább tudjunk „építkezni”. Hétvégére tökéletes desszert, ami az ebédek fénypontja lehet.

Hozzávalók:

Az alaphoz:

20 dkg omlós édes keksz

10 dkg vaj

A túrókrémhez:

50 dkg túró

30 dkg tejföl

2 dl habtejszín

2 csomag vaníliás cukor

20 dkg porcukor

20 g porzselatin

1 dl víz

A tetejére:

4-5 sárgabarack

2 csomag átlátszó tortazselé

Elkészítés:

A kekszet összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott, meleg vajat. Alaposan összekeverjük, majd beleöntjük és belenyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután betesszük a hűtőbe körülbelül 30 percre, hogy megdermedjen.

Ezután kivesszük a formából a kekszes alapot, és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a formába, és ráöntjük az előzőleg elkészített túrós-narancsos tölteléket, amit a következőképpen készítünk el. Egy keverőtálba tesszük a túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, majd alaposan összekeverjük. Vizet forralunk, és miután levettük a tűzről, állandó keverés mellett hozzáadjuk a porzselatint, és addig kutyuljuk, míg teljesen feloldódik. Ezután kihűtjük, és a túrós krémhez öntjük. A habtejszínt közepesen kemény habbá verjük, majd apránként óvatosan hozzákeverjük a túrós krémhez.

Végül a formában lévő kekszes alapra öntjük, majd 2-3 órára a hűtőben hagyjuk megdermedni.

A torta tetejét kidíszítjük a megmosott, felszeletelt sárgabarackokkal. Jó szorosan, hogy minél több férjen rá, majd elkészítjük a tasakon lévő leírás szerint az átlátszó zselét, és a tortaformában a gyümölcsök tetejére öntjük egyenletesen. Visszatesszük 1-2 órára a hűtőbe, amíg teljesen megdermed. Közvetlenül a tálalás előtt, éles késsel szeleteljük.