Szeptemberi lapszámunkban a diétázók és az egészséges életmódot követők is találnak kedvükre ételeket. Ezért indítottuk útjára a Fitten és egészségesen című rovatunkat, ahol hónapról hónapra ötleteket nyújtunk mindazoknak, akik szeretnének változtatni étkezési szokásukon.
Hozzávalók:
40 dkg édesburgonya
só
3 ek liszt
2 tojás
1 gerezd fokhagyma
bors
1 csokor újhagyma
10 dkg brokkoli
1 csokor petrezselyem
olaj
Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és fél órán át állni hagyjuk.
Közben a brokkolit enyhén sós vízben félpuhára főzzük, ha kihűlt, picire daraboljuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk vékonyan.
Utána jól kinyomkodjuk az édesburgonyát, hozzákeverjük a lisztet, a tojást, az összezúzott fokhagymát, borsozzuk, a brokkolit, az újhagymát, és beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és alaposan összedolgozzuk.
A masszából lapos korongokat formázunk, és felhevített olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Tálalhatjuk joghurtos mártogatóssal, vagy friss salátával is.