Szeptemberi lapszámunkban a diétázók és az egészséges életmódot követők is találnak kedvükre ételeket. Ezért indítottuk útjára a Fitten és egészségesen című rovatunkat, ahol hónapról hónapra ötleteket nyújtunk mindazoknak, akik szeretnének változtatni étkezési szokásukon.

Hozzávalók:

40 dkg édesburgonya

3 ek liszt

2 tojás

1 gerezd fokhagyma

bors

1 csokor újhagyma

10 dkg brokkoli

1 csokor petrezselyem

olaj

Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és fél órán át állni hagyjuk.

Közben a brokkolit enyhén sós vízben félpuhára főzzük, ha kihűlt, picire daraboljuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk vékonyan.

Utána jól kinyomkodjuk az édesburgonyát, hozzákeverjük a lisztet, a tojást, az összezúzott fokhagymát, borsozzuk, a brokkolit, az újhagymát, és beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és alaposan összedolgozzuk.

A masszából lapos korongokat formázunk, és felhevített olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Tálalhatjuk joghurtos mártogatóssal, vagy friss salátával is.