Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Waldorf saláta

Hozzávalók:

1 gumós zeller

1 csomag szárzeller

2 zöldalma

2 piros alma

10 dkg dió

majonéz

joghurt

magos mustár

1 citrom

Elkészítés:

A zellert nagyon vékony csíkokra vágjuk, majd sós forró vízben kevés ideig blansírozzuk, leszűrjük, és jeges vízbe kiszedjük, átöblítjük, leszűrjük. A szárzellert vékonyan felkarikázzuk, az almákat szintén kis kockákra vágjuk. A dióbelet durvára vágjuk, és szárazon egy forró serpenyőben megpirítjuk.

A zöldségeket egy nagyobb tálban összeforgatjuk a pirított dió felével. Az öntethez a majonézt elkeverjük a magos mustárral, a joghurttal, óvatosan sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket összeforgatjuk az öntettel. Tálaláskor megszórjuk a pirított dió másik felével.