Hozzávalók:

1 gumós zeller

1 csomag szárzeller

2 zöldalma

2 piros alma

10 dkg dió

majonéz

joghurt

magos mustár

1 citrom

Elkészítés:

A zellert nagyon vékony csíkokra vágjuk, majd sós forró vízben kevés ideig blansírozzuk, leszűrjük, és jeges vízbe kiszedjük, átöblítjük, leszűrjük. A szárzellert vékonyan felkarikázzuk, az almákat szintén kis kockákra vágjuk. A dióbelet durvára vágjuk, és szárazon egy forró serpenyőben megpirítjuk.

A zöldségeket egy nagyobb tálban összeforgatjuk a pirított dió felével. Az öntethez a majonézt elkeverjük a magos mustárral, a joghurttal, óvatosan sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket összeforgatjuk az öntettel. Tálaláskor megszórjuk a pirított dió másik felével.