Hozzávalók:
1 gumós zeller
1 csomag szárzeller
2 zöldalma
2 piros alma
10 dkg dió
majonéz
joghurt
magos mustár
1 citrom
Elkészítés:
A zellert nagyon vékony csíkokra vágjuk, majd sós forró vízben kevés ideig blansírozzuk, leszűrjük, és jeges vízbe kiszedjük, átöblítjük, leszűrjük. A szárzellert vékonyan felkarikázzuk, az almákat szintén kis kockákra vágjuk. A dióbelet durvára vágjuk, és szárazon egy forró serpenyőben megpirítjuk.
A zöldségeket egy nagyobb tálban összeforgatjuk a pirított dió felével. Az öntethez a majonézt elkeverjük a magos mustárral, a joghurttal, óvatosan sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket összeforgatjuk az öntettel. Tálaláskor megszórjuk a pirított dió másik felével.