Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Vöröslencse krémleves

Hozzávalók:

30 dkg vöröslencse

15 dkg bacon

2 sárgarépa

1 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 chili

1 ek sűrített paradicsom

2 l alaplé

bors ízlés szerint

só ízlés szerint

pirított kenyérkocka

sajt

Elkészítés:

Feldaraboljuk a szalonnát, hagymát, répát és a chilit.

A lencsét megmossuk, leszűrjük és feltesszük egy fazékban annyi húslevessel, hogy kétszer annyi legyen, mint amennyi ellepi.

Az összes többi hozzávalót beledobáljuk a paradicsompürén kívül.

Addig főzzük, amíg a lencse és a répa meg nem puhul. Sűrűn kevergessük, mert ahogy sűrűsödik, könnyen leragadhat. Esetleg jöhet hozzá még egy kis húslé v. víz, de ne higítsuk túl, mert nem lesz berántva, tehát a lencse adja majd a sűrűséget. Tegyük bele a paradicsompürét.

Kóstoljuk meg és lehet utánafűszerezni. Ha jó, pürésítjük.

Forrón, pirított kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk!