Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Vendégváró falatok

Előételek rovatunkban gyakran olyan ételeket is válogatunk, amelyek kiválóak lehetnek vendégváró falatoknak. Most egy ilyennek a receptjét mutatjuk meg, ami előre is elkészíthető, és kisül addig, amíg az aperitifek elfogynak. A lazacos mini quiche tuti megállja a helyét bármilyen alkalomra.

Hozzávalók:

1 csomag készre nyújtott leveles tészta

10 dkg füstölt lazac

1/2 póré

1 ek vaj vagy margarin

1 ek apróra vágott snidling

1 tejföl

1 tojás

fehér bors

kevés vaj a muffinformához

Elkészítés:

A muffinforma mélyedéseit vékonyan kikenjük vajjal.

A pórét (használjuk a fehér részét) meghámozzuk, felvágjuk vékony karikákra. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és megdinszteljük rajta 5 percen át a pórét, ezután hagyjuk kihűlni.

A tojást lazán felverjük, elkeverjük a tejföllel és a snidlinggel, sóval és borssal fűszerezzük. A lazacot csíkokra felvágjuk.

A tésztából készítsünk 12 db akkora kört, amely kitölti a muffin mélyedéseket úgy, hogy kevés pereme is legyen. A tésztát egyenként a mélyedésekbe helyezzük, megszúrjuk néhány helyen villával.

Minden tésztára teszünk a csíkokra vágott lazacból és a párolt póréból, végül egyenletesen elosztjuk rajta a tejfölös öntetet a mélyedések között. A mini lepényeket 190 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.

Ha kész, hagyjuk röviden hűlni a formában, majd a széleken késsel fellazítva óvatosan kiemeljük a lepényeket.