Hozzávalók:
25 dkg csiperkegomba
25 dkg erdei gomba
2 közepes fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
1 paprika
1 paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 ek majoránna
őrölt bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 dl fehérbor
3 dl zöldség alaplé
2 dl tejföl
Elkészítés:
A megtisztított csiperkegombát vastagabb szeletekre vágjuk, az erdei gombát is megtisztítjuk.
A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk.
A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd egy szűrőlapáttal kiszedegetjük. Megfuttatjuk rajta a hagymát, egy pár perc alatt alacsony lángon üvegesre pároljuk. Félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd felöntjük 1 dl alaplével, visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, míg a lé el nem párolog.
Ezután hozzáadjuk a gombákat, a fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát, a fűszereket és a bort. Lefedjük, és alacsony lángon puhára pároljuk. Ha szükséges, alaplével felöntjük. Rizzsel vagy tésztával, és aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk!