Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Vegyes gombapörkölt

Hozzávalók:

25 dkg csiperkegomba

25 dkg erdei gomba

2 közepes fej vöröshagyma

5 dkg füstölt szalonna

1 paprika

1 paradicsom

4 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

1 ek majoránna

őrölt bors ízlés szerint

só ízlés szerint

1 dl fehérbor

3 dl zöldség alaplé

2 dl tejföl

Elkészítés:

A megtisztított csiperkegombát vastagabb szeletekre vágjuk, az erdei gombát is megtisztítjuk.

A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk.

A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd egy szűrőlapáttal kiszedegetjük. Megfuttatjuk rajta a hagymát, egy pár perc alatt alacsony lángon üvegesre pároljuk. Félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd felöntjük 1 dl alaplével, visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, míg a lé el nem párolog.

Ezután hozzáadjuk a gombákat, a fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát, a fűszereket és a bort. Lefedjük, és alacsony lángon puhára pároljuk. Ha szükséges, alaplével felöntjük. Rizzsel vagy tésztával, és aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk!