Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Töltött szőlőlevél

Hozzávalók:

30 dkg rizs
10 dkg sajt
25 szőlőlevél
0,5 csokor menta
0,5 csokor petrezselyem
majoránna ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 citromból nyert citromlé
1 dl extra szűz olívaolaj
4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A rizst a szokott módon feltesszük főni sós vízben.
Közben a szőlőleveleket megmossuk, szárait levágjuk, félretesszük csepegni. A kevésbé szép, túl cakkos leveleket vékonyan felcsíkozzuk, és a rizs főzővizébe dobjuk (3-5 darabot).
A sajtot apróra kockázzuk, a zöldfűszereket felaprítjuk.
Az olívaolajat egy csipet sóval, az összezúzott fokhagymával és a citromlével elkeverjük.
A készre főtt rizst összekeverjük a felaprított zöldfűszerekkel, borsozzuk, és ha szükséges, sózzuk. Még forrón hozzákeverjük a felkockázott sajtot, és alaposan elkeverjük. Kissé „pókhálós” masszát kapunk.
Az első szőlőlevelet a fényes oldalával lefelé magunk elé terítjük. Egy evőkanálnyit teszünk rá a masszából, majd a két oldalát felhajtva a szárától, a hegyéig feltekerjük. Majd szépen sorban a többit. A kis csomagocskákat szorosan tűzálló tálba helyezzük, meglocsoljuk az olajos-citromos páccal, és alufóliával lefedve irány a sütő.