Hozzávalók:
20 dkg mascarpone
5 dkg porcukor
1 kk reszelt citromhéj
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
3,5 dl feketekávé
40 dkg babapiskóta
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat habosra keverjük a porcukorral. Hozzákeverjük a mascarpone-t és a citromhéjat.
A tejszínt kemény habbá verjük. A tojások fehérjét is kemény habbá verjük a vaníliás cukorral. Mindkettőt óvatosan a krémhez keverjük.
A babapiskóta harmadát a kávéba mártogatjuk, és egy tepsi aljára rakosgatjuk. A krém harmadát a babapiskótára kenjük. Így folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Három réteg jön ki, a tetejére krém kerül. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor megszórjuk kakaóporral.