Hozzávalók:
2 csomag zöldspárga
5 db újhagyma
4 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
frissen őrölt bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
3 ek olívaolaj
50 dkg penne
Elkészítés:
Az alapanyagokat megmossuk, megtisztítjuk. A spárgát a rügy alatt 3-4 cm-től vékonyan meghámozzuk, az alsó, esetleg fás részét levágjuk, majd kb. 2 cm nagyságúra feldaraboljuk. A hagymát karikára, a fokhagymát apróra vágjuk.
A tésztát bő, forrásban lévő vízben, az utasítás szerint megfőzzük. Ügyeljünk rá, hogy ne főljön szét.
Amíg a tészta fő, elkészítjük a szószt: olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, majd rövid ideig a fokhagymát is. Hozzáadunk kb. 2 dl vizet, a darabolt spárgát, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, kis lángon, 8-10 percig pároljuk. Ha szükséges, a vizet pótoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta, majd a tűzet elzárva alatta, hozzákeverjük az aprított petrezselymet.
A főtt tésztával jól elkeverjük és tálaljuk.