Hozzávalók:
8 szelet karaj
kevés só
kevés bors
10 dkg vaj
50 dkg sajt
5 dkg liszt
2 tojás
2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A húst enyhén besózzuk és beborsozzuk. Ehhez az ételhez nem klopfoljuk ki.
A sajtot lereszeljük, a tojásokat felütjük egy tányérba és felverjük, a pestit pedig vastagon bekenjük.
A húsokat először a lisztbe, utána a tojásba, végezetül a reszelt sajtba forgatjuk, kis réseket hagyva a tepsibe egymás mellé elhelyezzük.
A húsok közé beöntjük a tejszínt, és fóliával lefedjük.
Betoljuk a 180 fokos sütőbe, és fólia alatt 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további 25-30 percig pirítjuk, amíg szép rózsaszín lesz a sajt a húsokon.
Burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk!
Elkészítési idő: 80 perc