Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró

4 tojás

12 dkg búzadara

2 csomag vaníliás cukor

só ízlés szerint

4 dl tejföl

1 citromból nyert citromhéj

5 dkg porcukor

Elkészítés:

Alaposan áttörtjük a túrót, majd a búzadarával, két tojással, egy csomag vaníliás cukorral jól összedolgozzuk. Legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük az öntetet, ehhez a tejfölt kikeverjük a maradék tojással, porcukorral, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával.

A vizes kézzel készített gombócokat tűzálló tálba rakosgatjuk szépen, nyakon öntjük az öntettel, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk nagyjából 20-30 percre. Ez idő alatt szép pirosra sül, így porcukorral meghintve tálalhatjuk is.