Hozzávalók:
25 dkg friss spenótlevél
5 dkg vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk őrölt szerecsendió
25 dkg ricotta
20 dkg natúr sajtkrém
2 ek tejföl
2 tojás
1 tk só
1 csipetnyi bors
50 dkg fagyasztott leveles tészta
Elkészítés:
A spenótot megmossuk, lecsöpögtetjük, majd vajon fokhagymával és szerecsendióval megpároljuk, ezt követően a botmixerrel pürésítjük.
Ha kihűlt, alaposan elkeverjük a ricottával, a krémsajttal, tejföllel és a két egész tojással, majd sózzuk és borsozzuk.
A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni. Majd akkorára nyújtjuk, hogy a tortaformába fektetve 3-4cm-es peremet tudjunk neki formázni.
Ráöntjük a masszát és előmelegített sütőben 165 fokon 55 percig sütjük, vagy amíg a massza megszilárdul. A formában hagyjuk kihűlni és csak utána szeleteljük.
Elkészítési idő: 90 perc