Hozzávalók:
1 csipet tengeri só
1 pohár tejföl
3 gerezd fokhagyma
3 kanál extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
10 dkg trappista sajt
1 csipet ételízesítő
40 dkg fagyasztott spenót
50 dkg penne
3 kanál finomliszt
10 dkg kéksajt
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük.
A spenótot kiolvasztjuk, majd egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ízesítjük sóval, ételízesítővel, borssal és egy csipetnyi nádcukorral.
Lisztel besűrítjük, majd felengedjük tejszínnel, vagy tejföllel és hozzámorzsoljuk a kéksajtot. Alaposan leturmixoljuk.
Ha elkészült a tészta, leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük úgy, hogy ne hűljön ki, mégis meggátoljuk, hogy összeragadjon!
Spenóttal, reszelt sajttal tálaljuk.