Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Spenótos articsóka krémleves

Hozzávalók:

8 articsóka

10 dkg friss spenót

5 dkg frissen reszelt parmezán sajt

2 tojássárgája

3 evőkanál étkezési keményítő

5 dkg vaj

1 citrom leve

1,5 l zöldség alaplé

kevés olívaolaj

ízlés szerint só

Elkészítés:

Levágjuk az articsókák tetejét, majd levesszük a külső, kemény leveleket. Hosszában félbevágjuk, majd negyedekbe, és eltávolítjuk a belső bolyhos rést. Citromos vízbe tesszük, nehogy megbarnuljanak.

A vajat felolvasztjuk egy nagy serpenyőben közepes lángon, rászórjuk a keményítőt, és kevergetve pár percig pirítjuk. Hozzátesszük a lecsepegtetett articsókákat, felöntjük a levessel, és nagyjából 25 percen át főzzük.

Ha az articsóka alsó része is átfőtt, akkor turmixgépben lepürésítjük, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott friss spenótot. Sózzuk ízlés szerint, majd átszűrjük. Végül hozzáadjuk a tojássárgákat és a reszelt sajtot, és fakanállal jól összekeverjük. Forrón, parmezán forgáccsal megszórva tálaljuk.