Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajtkrémmel töltött pogácsa

Hozzávalók:

50 dkg liszt

kis sütőpor

2 tojás

1 pohár tejföl

1 kocka margarin

4 teáskanál só

4 dkg élesztő

A sajtkrémhez:

4 dl tejföl

4 teáskanál liszt

2 tojás sárgája

40 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, 1 éjszakára hidegre tesszük.

Másnap kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra, kis pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, tojással lekenjük, és sajttal megszórjuk.

200 C fokos sütőben szép rózsaszínűre sütjük.

Ha kihűlt kettévágjuk, megkenjük bőven sajtkrémmel, picit összenyomjuk, hogy az oldalán a krém kitüremkedjen, reszelt sajtba forgatjuk.

A krémhez a tejfölt, a lisztet és a tojások sárgáját felfőzzük, majd utána tesszük bele a reszelt sajtot.

Addig keverjük, míg elolvad.