Hozzávalók:

80 dkg paradicsom

0,5dl olívaolaj

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 pepperoni

2 dl tejszín

10 dkg reszelt parmezán

3 ág bazsalikom

30 dkg penne

Elkészítés:

A paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk néhány másodpercre, majd lecsepegtetjük és meghámozzuk, négyfelé vágjuk, és kimagozzuk mindet. Közben felfogjuk a gyümölcs levét. Végül feldaraboljuk a húsát.

Az olívaolaj felét felforrósítjuk, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és a megtisztított, felkarikázott fokhagymát. Hozzákeverjük a felfogott paradicsomlét, a kimagozott, vékonyan felcsíkozott pepperonit, ízlés szerint sót, továbbá a paradicsom 3/4-ét, és pároljuk kb. 15 percig. Azután lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a parmezán felét, a maradék olívaolajat, valamint a bazsalikom lecsipkedett leveleit, végül pürésítjük a keveréket.

Ezután a tejszínnel összeforgatjuk, picit forralunk rajta.

A tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Összekeverjük a paradicsomos pestóval és a megmaradt, apróra kockázott paradicsommal. Tányérokba adagoljuk és megszórjuk a maradék sajttal. Néhány bazsalikomlevéllel díszíthetjük.