Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Paradicsomos pestós penne

Hozzávalók:

80 dkg paradicsom

0,5dl olívaolaj

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 pepperoni

2 dl tejszín

10 dkg reszelt parmezán

3 ág bazsalikom

30 dkg penne

Elkészítés:

A paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk néhány másodpercre, majd lecsepegtetjük és meghámozzuk, négyfelé vágjuk, és kimagozzuk mindet. Közben felfogjuk a gyümölcs levét. Végül feldaraboljuk a húsát.

Az olívaolaj felét felforrósítjuk, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és a megtisztított, felkarikázott fokhagymát. Hozzákeverjük a felfogott paradicsomlét, a kimagozott, vékonyan felcsíkozott pepperonit, ízlés szerint sót, továbbá a paradicsom 3/4-ét, és pároljuk kb. 15 percig. Azután lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a parmezán felét, a maradék olívaolajat, valamint a bazsalikom lecsipkedett leveleit, végül pürésítjük a keveréket.

Ezután a tejszínnel összeforgatjuk, picit forralunk rajta.

A tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Összekeverjük a paradicsomos pestóval és a megmaradt, apróra kockázott paradicsommal. Tányérokba adagoljuk és megszórjuk a maradék sajttal. Néhány bazsalikomlevéllel díszíthetjük.