Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Paradicsomos kölesgombóc

Hozzávalók:

2,5 dl hántolt köles

7 dl házi paradicsom szósz vagy bolti passata

egy kis póréhagyma vagy egy csomag újhagyma

3 halványítózeller szár

10-15 dkg gomba

2 gerezd fokhagyma

1 sárgarépa

szárított oregánó

szárított rozmaring

a tálaláshoz reszelt parmezán

olívaolaj

Elkészítés:

A kölest megmossuk, és 2,5-3-szoros mennyiségű só vízben odatesszük főni. Kb. 10 perc alatt meg is puhul. Hagyjuk kihűlni.

Egy serpenyőben az olívaolajon pároljuk az összevágott zöldségeket. A sárgarépát hasítsuk hosszában félbe, és uborkagyalun vágjuk vékony szeletekre, úgy kerüljön az edénybe.

Amikor az edény tartalma kicsit megpirult, öntsük fel a paradicsomlével. Az enyém fűszerezett, van benne bazsalikom, oregánó, rozmaring, a boltit használóknak ezt utólag kell hozzáadniuk.

Felforrósítjuk a szószt, közben nedves kézzel gombócokat formázunk a kölesből, és egyesével a mártásba tesszük.

Újra felforraljuk, hogy a gombócok is forróak legyenek, és máris tálalható. A tányéron lévő adagra tépkedjünk friss bazsalikomot, megszórhatjuk akár parmezánnal is.