Hozzávalók:
2 kg padlizsán
1 kg krumpli
30 dkg zsíros reszelt sajt
só, bors, olívaolaj
A darált húshoz:
1 kg darált hús (eredetileg marhahússal készül)
1 doboz (40 dkg) paradicsomkonzerv
2 hagyma
1/2 pohár fehér bor
2 babérlevél
só, bors, olaj
2 tojás
2 leveseskanál reszelt sajt
A besamelhez:
3 kanál liszt
1 l tej
2 tojássárga
1 csésze reszelt sajt
Elkészítés:
Olajat hevítünk, majd a darált húst fehéredésig pirítjuk. Ezek után hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesedésig hevítjük. Erre öntjük rá a paradicsomkonzervet, hozzátesszük a babérlevelet, sót, borsot, bort és addig főzzük lassú tűzön, amíg a leve elfő, és már nem folyós. Lehúzzuk a tűzről hűlni, majd ezután tesszük hozzá a tojásokat és a reszelt sajtot.
Megmossuk a zöldségeket. Karikára vágjuk a padlizsánt, besózzuk és állni hagyjuk. Utána mossuk le, és törölgessük szárazra egyenként, és süssük ki forró olajban. A megpirult szeleteket tegyük konyhai itatóspapírra. A krumplit közben vágjuk karikákra, és süssük ki, majd itassuk le a fölösleges olajat.
Elkészítjük a besamel mártást. A lisztet kevés olajon vagy margarinon megpirítjuk, lehúzzuk a tűzrő,l és gyors, folyamatos kavarás mellett vékony sugárban hozzáöntjük a tejet. Ha kihűlt, keverjük bele a tojássárgát és a reszelt sajtot.
Egy tepsibe rétegezzük: krumpli, amit enyhén megsózunk, padlizsán, szintén sózzuk, darált hús, sajt, krumpli, padlizsán, darált hús és a tetejére a sajtos besamel. Forró sütőben pirosra sütjük.