Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Milánói sertésborda

Hozzávalók:

60 dkg sertés rövidkaraj

50 dkg makaróni

10 dkg császárszalonna

10 dkg gépsonka

10 dkg csiperkegomba

1 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

5 ek sűrített vagy passzírozott paradicsom

20 dkg trappista sajt

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

oregánó ízlés szerint

Elkészítés:

Megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, lepirítjuk a szeletelt gombával, paradicsompürével, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.

Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük.

Közben bő forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, de nem mossuk le, hanem összekeverjük a ragunkkal.

A sertéskarajból szeleteket vágunk, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk, de úgy, hogy a zsemlemorzsához hozzákeverjük a sajt felét.

Bő olajban kisütjük, lecsöpögtetjük a fölösleges olajtól.

A paradicsompürés makaróni társaságában tálaljuk, a maradék reszelt sajttal megszórva.