Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Majonézes burgonyasaláta sült krumpliban

Hozzávalók:

6 nagyobb burgonya

4 tojás

1,5 dl étolaj

1 ek citromlé

1 kis pohár tejföl

1 ek mustár

1 ek cukor

csipet só

Elkészítés:

A burgonyákat megmossuk, félbe vágjuk, és héjastól a sütőben készre sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, és tálba kiszedjük egy kiskanál segítségével a közepéből a megpuhult krumplit. Óvatosan csináljuk, hogy maradjon pereme, de legyen elegendő mélyedés is benne, ahova a salátát töltjük vissza.

A tojást néhány órára kivesszük a hűtőből. A sárgájákat kikeverjük mustárral, a cseppenként adagolt olajjal, amíg krémes nem lesz. Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a sót, végül a tejfölt. Elkeverjük, és beleforgatjuk a kiszedett burgonyadarabokat.

A kész salátánkat visszatöltjük a felezett, sült burgonyákba, és zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.