Hozzávalók:
6 nagyobb burgonya
4 tojás
1,5 dl étolaj
1 ek citromlé
1 kis pohár tejföl
1 ek mustár
1 ek cukor
csipet só
Elkészítés:
A burgonyákat megmossuk, félbe vágjuk, és héjastól a sütőben készre sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, és tálba kiszedjük egy kiskanál segítségével a közepéből a megpuhult krumplit. Óvatosan csináljuk, hogy maradjon pereme, de legyen elegendő mélyedés is benne, ahova a salátát töltjük vissza.
A tojást néhány órára kivesszük a hűtőből. A sárgájákat kikeverjük mustárral, a cseppenként adagolt olajjal, amíg krémes nem lesz. Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a sót, végül a tejfölt. Elkeverjük, és beleforgatjuk a kiszedett burgonyadarabokat.
A kész salátánkat visszatöltjük a felezett, sült burgonyákba, és zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.