Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Lazacos rizssaláta

Hozzávalók:

2 szelet lazacfilé (bőr nélkül)

1 citrom

olívaolaj

bors

1 bögre rizs

1 bögre borsó

1 kígyóuborka

2 szál újhagyma

Elkészítés:

A lazacról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet, s meglocsoljuk citromlével. Felmelegítünk egy serpenyőt, kevés olívaolajat csepegtetünk bele, majd beletesszük a lazacot, sózzuk, borsozzuk, nagyjából 4–5 percig sütjük mindkét oldalát, amíg a szelet közepéig kivilágosodik.

Ha megsült, tányérra tesszük, és apró darabokra vágjuk. A rizst másfélszeres mennyiségű vízben megfőzzük, hozzáadjuk a borsót és kevés sót. Az uborkát és a hagyma zöldjét felvágjuk, és a lazaccal együtt hozzákeverjük az elkészült rizshez.