Decemberi lapszámunkban a már megjelent Zümmögés a konyhában, Vida József és Rúzsa Magdi szakácskönyvéből szuper recepteket találtok. Mindegyiknek van egy közös pontja, mégpedig a méz.
Hozzávalók:
A dresszinghez:
1 ek dijoni mustár
2 ek méz
2 ek almaecet
3 ek olívaolaj
csipet só, bors
A salátához:
1 körte
olívaolaj
3 szál angolzeller
1 kígyóuborka
40 dkg salátakeverék
2 x 12,5 dkg camembert sajt
Elkészítés:
A dresszing hozzávalóit egy befőttesüvegben összerázzuk.
A körtéket cikkekre vágjuk, magházukat eltávolítjuk, a cikkeket az olívaolajon egy serpenyőben lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Az angolzellert felszeleteljük, majd az uborkát héjastul félbevágjuk, és azt is felszeleteljük. Ezeket egy mély tálba öntjük a salátakeverékkel együtt, és összeforgatjuk a dresszinggel.
A camemberteket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor 2 részre osztjuk a salátát, és mindkét adag tetejére teszünk egy camembert.