Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Körtesaláta sült camembert sajttal, angolzellerrel és mézes-almaecetes dresszinggel

Decemberi lapszámunkban a már megjelent Zümmögés a konyhában, Vida József és Rúzsa Magdi szakácskönyvéből szuper recepteket találtok. Mindegyiknek van egy közös pontja, mégpedig a méz. 

Hozzávalók:

A dresszinghez:

1 ek dijoni mustár

2 ek méz

2 ek almaecet

3 ek olívaolaj

csipet só, bors

A salátához:

1 körte

olívaolaj

3 szál angolzeller

1 kígyóuborka

40 dkg salátakeverék

2 x 12,5 dkg camembert sajt

Elkészítés:

A dresszing hozzávalóit egy befőttesüvegben összerázzuk.

A körtéket cikkekre vágjuk, magházukat eltávolítjuk, a cikkeket az olívaolajon egy serpenyőben lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Az angolzellert felszeleteljük, majd az uborkát héjastul félbevágjuk, és azt is felszeleteljük. Ezeket egy mély tálba öntjük a salátakeverékkel együtt, és összeforgatjuk a dresszinggel.

A camemberteket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor 2 részre osztjuk a salátát, és mindkét adag tetejére teszünk egy camembert.