Hozzávalók:

8 dkg zsír

5 dkg vöröshagyma

10 dkg finomliszt

1 kg kelkáposzta

15 dkg petrezselyemgyökér

15 dkg sárgarépa

30 dkg enyhén csípős kolbász

3 liter víz

kevés só

petrezselyem zöldje

5 g fokhagyma

5 g törött bors

5 g majoránna

Elkészítés:

Vöröshagymát felaprítjuk, zsírban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sárgarépát, gyökeret és a vastag csíkokra vágott kelkáposztát.

Ízesítjük, majd kevés vízzel fedővel lefedve félig puhára pároljuk. Felengedjük, kevés főzés után zsemleszínű rántással besűrítjük.

A kolbászt karikára vágva lepirítjuk, hozzáadjuk a leveshez, majd készre főzzük.