Hozzávalók:
1 kg darált csirkemell
só
bors, ízlés szerint
A töltelékhez:
25 dkg sajt
5 dkg vaj
1 tojás sárgája
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só ízlés szerint
Panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A darált húst sóval, borssal ízesítjük és összegyúrjuk.
A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval összedolgozzuk.
Kb. 30 gombócot készítünk a húsból is, és a sajtos töltelékből is.
A húsgolyót ellapítjuk, és a közepébe helyezzük a sajtos tölteléket. Kb. 4 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle és a hagyományos módon, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, bepanírozzuk.
A golyókat bő olajban, aranybarnára sütjük, ha kész, papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat. Salátával, burgonyával, rizzsel tálaljuk!