Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kesudiós karfiolkrémleves

Hozzávalók:

1 kis fej hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

2 babérlevél

kakukkfű

1 kis édesköménygumó

1 fej karfiol

2 marék kesudió

1 pohár fehérbor

1 liter zöldségalaplé vagy víz

bors

1 kk cayenne-i paprika vagy darált chili

olívaolaj

Elkészítés:

Olajon megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a két babérlevelet, a kakukkfüvet, egy pohár fehérbort.

Ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott karfiolt, az édesköményt és a kesudiót, egy kis kanál cayenne-i paprikát és pici sót. Lefedjük, és 20 percig pároljuk, majd felöntjük alaplével vagy vízzel, sózzuk és borsozzuk. További 20-25 percig főzzük.

A két babérlevelet kivesszük a levesből, majd az egészet egy turmixgépbe öntjük és selymes állagúra pürésítjük.

A tetejére sima aprított pirított, vagy kevés olívaolajon megfuttatott kesudiót teszünk.