Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Karibi csirke

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb

1 evőkanál liszt

3 dkg vaj

2 ek olaj

1 fej vöröshagyma

2 teáskanál provence-i fűszer

0,4 dl száraz fehérbor

2 ek paradicsom püré

1 dl víz

25 dkg gomba

1 gerezd fokhagyma

só, bors

Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk (vehetünk persze darabokat is), sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a lisztbe.

A vaj és az olaj felforrósított keverékén átpirítjuk a húsdarabokat, majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymát, a zúzott fokhgymát, a provence-i fűszert, és még néhány percig sütjük. Ráöntjük a húsra a bort, erős tűzön addig főzzük, míg a mártás be nem sűrűsödik.

Hozzáadjuk a paradicsom pürét, egy kevés vizet, és fedő alatt mérsékelt tűzön tovább pároljuk. Tíz perccel a főzés vége előtt hozzáadjuk a gombát is. Pirított bagettel a legfinomabb.