Hozzávalók:
30 dkg gersli
2 újhagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg vargánya
1 ek apróra vágott kapor
0,5 dl száraz fehérbor
20 ml habtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
2 ek olívaolaj
4 dl víz
10 dkg fenyőmag
Elkészítés:
A hagymát felkarikázzuk, és olajon kissé átsütjük. Hozzáadjuk a kaprot, apróra vágott fokhagymát és a gombát. A bort aláöntve pár percig sütjük, majd beletesszük a jól megmosott, lecsepegtetett árpagyöngyöt. (Előzőleg beáztathatjuk pár órára).
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és vizet öntünk rá. Lefedjük, és pároljuk. Főzés közben az árpa a vizet magába szívja, ezért szükség szerint pótoljuk, amíg készre nem fő. Az árpa nem lesz olyan puha, mint a rizs, hanem kellemesen ropogós marad.
Mielőtt elzárnánk alatta a lángot, szórjunk bele apróra vágott petrezselymet, és keverjük bele a tejszínt.
Tálaláskor megszórjuk az előre száraz serpenyőben megpirított fenyőmagot.
Elkészítési idő: 30 perc