Hozzávalók:
1 adag rétestészta
A töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
20 dkg habtejszín
1,2 kg kelkáposzta
15 dkg reszelt ementáli sajt
1 csipet reszelt szerecsendió
20 dkg lisztes burgonya
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 tojás
só
fekete bors
cayenne-i bors
1 csomó petrezselyem
Elkészítés:
A kelkáposztát nyolcfelé vágjuk, megmossuk és felaprítjuk. Leöblítjük a petrezselymet, megszárítjuk és összevágjuk. Megmossuk a burgonyát, meghámozzuk és kockákra vágjuk. A kelkáposztát, a petrezselymet és a burgonyát robotgépben finomra aprítjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és összevágjuk. Összekeverjük a sajttal, a tejszínnel és a finomra aprított hozzávalókkal. Megszórjuk sóval, borssal és szerecsendióval.
A tészta minden lapját lekenjük olajjal, és 3 réteget rakunk egymásra, ráterítjük a töltelék felét és felgöngyöljük. Majd ezt addig végezzük, amíg el nem fogy a tészta és a töltelék. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymás mellé, 45–50 percig sütjük. Közben kétszer-háromszor bekenjük a maradék vajjal és a sütés közben kicsorgó folyadékkal.