Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ízes kelkáposztás rétes

Hozzávalók:

1 adag rétestészta

A töltelékhez:

1 fej vöröshagyma

5 dkg vaj

20 dkg habtejszín

1,2 kg kelkáposzta

15 dkg reszelt ementáli sajt

1 csipet reszelt szerecsendió

20 dkg lisztes burgonya

1 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olaj

1 tojás

fekete bors

cayenne-i bors

1 csomó petrezselyem

Elkészítés:

A kelkáposztát nyolcfelé vágjuk, megmossuk és felaprítjuk. Leöblítjük a petrezselymet, megszárítjuk és összevágjuk. Megmossuk a burgonyát, meghámozzuk és kockákra vágjuk. A kelkáposztát, a petrezselymet és a burgonyát robotgépben finomra aprítjuk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és összevágjuk. Összekeverjük a sajttal, a tejszínnel és a finomra aprított hozzávalókkal. Megszórjuk sóval, borssal és szerecsendióval.

A tészta minden lapját lekenjük olajjal, és 3 réteget rakunk egymásra, ráterítjük a töltelék felét és felgöngyöljük. Majd ezt addig végezzük, amíg el nem fogy a tészta és a töltelék. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymás mellé, 45–50 percig sütjük. Közben kétszer-háromszor bekenjük a maradék vajjal és a sütés közben kicsorgó folyadékkal.